Welke sportactiviteiten kan ik thuis doen met mijn kinderen?
Gezondheid

Welke sportactiviteiten kan ik thuis doen met mijn kinderen?

Welke sportactiviteiten kan ik thuis doen met mijn kinderen?

 

Bewegen is soms lastig, vooral in de tijden van corona is het soms moeilijk voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Lichaamsbeweging is echter essentieel voor onze gezondheid. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Wist je dat kinderen tussen de 4 en de 18 jaar gemiddeld 1 uur per dag matig intensief moeten bewegen? En wel 3 keer per week spier -en botversterkende activiteiten moet doen?

 

In deze blog delen wij tips met jullie om lekker te gaan sporten met kinderen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Lekker met je kind samen sporten. De speeltuin is leuk, maar samen iets doen is soms nog veel leuker.

Welke sportactiviteiten kan ik thuis doen met mijn kinderen_ (1)

  1. Hindernisbaan

Deze sportactiviteit is geschikt voor zowel binnen als buiten. Zet een paar stoelen neer, een tafel, eventueel wat wc rollen en maak op die manier samen met je kind een parcours. Oudere kinderen kunnen ook als opdracht krijgen op verschillende manieren het parcours te doorlopen. Eventueel zelfs met de handen aan elkaar vast. Maak het leuk en uitdagend. Plezier en beweging kunnen echt hand in hand gaan.

 

  1. Ballon tikkertje

Ook deze activiteit is leuk voor zowel binnen als buiten. Bind een ballon vast aan de voeten van de kinderen. Ren achter elkaar aan en probeer elkaars ballon kapot te schoppen. De persoon die zijn ballon het langst heel houdt, wint!

 

  1. Ballonnen hooghouden

Ook deze activiteit voer je uit met behulp van een ballon. Blaas deze op en probeer hem zo lang mogelijk hoog te houden. De persoon waarbij de ballon als eerst de grond raakt, verliest. Je kan de ballon ook overtikken als je dat leuk vindt.

 

  1. Eierlopen

Voor deze activiteit heb je een lepel en een hardgekookt ei nodig. Laat je kind met het ei op de lepel van de ene naar de andere kant van de kamer lopen. Hoe snel kunnen ze gaan? Kunnen ze misschien nog een rondje draaien? Of zelfs de hindernisbaan afleggen met het ei op de lepel?

  1. Ver springen

Laat je kind op een lijn springen die je met schilders tape op de vloer doet. Tape verschillende lijnen met verschillende afstanden, zo daag je ze steeds wat verder uit. Deze activiteit is ook buiten mogelijk.

 

Het belangrijkste is eigenlijk dat jullie deze activiteiten samen uitvoeren. Wees een goed voorbeeld voor je kind en doe mee met hem/haar. Op deze manier maak je sporten meer dan alleen iets dat ‘moet’. Je maakt het leuk, en een manier om een band met elkaar op te bouwen. Daag niet alleen je kind uit maar ook jezelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *