Waarom je kurkuma en habba sawda moet innemen
Gezondheid, voeding

Waarom je kurkuma en habba sawda moet innemen

Waarom je kurkuma en habba sawda moet innemen

 

De natuur, een gift van Allah aan de mensheid. Een bron waaruit wij veel producten kunnen halen, met verschillende gezondheidsvoordelen. Veel planten en gewassen staan erom bekend dat zij goed zijn voor onze gezondheid. Elke plant heeft zijn eigen werking en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Vandaag duiken wij de wereld van habba sawda en kurkuma in en leer je waarom de combinatie van beide kruiden belangrijk is voor onze gezondheid.

 

 

Habba sawda olie

Het zal je vast niet ontgaan zijn, dat wij het vaak over habba sawda (black seed) hebben. Wij kunnen er ook niet over uitgesproken raken. Vandaar dat deze vaak terugkomt in onze blogs. Als reminder een kort overzicht van de gezondheidsvoordelen van habba sawda.

Habba sawda is een zaadje dat wordt gewonnen uit de bloemen van de Nigella sativa plant. Uit deze zaadjes wordt een donkergele/goudbruine olie geperst. Het gebruik van dit krachtige zaadje gaat meer dan 3000 jaar terug. Zowel toen als nu werd het graag gebruikt.

 

Zwarte zaad olie helpt bij:

Habba sawda olie kan de symptomen van de volgende aandoeningen verlichten:

 • Slechte leverfunctie
 • Diabetes
 • Nieraandoeningen
 • Eczeem
 • Glaucoom
 • Astma en bronchitis

 

Biologische habba sawda olie heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen:

 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Ondersteuning van cognitieve functies
 • Het verzachten van een zere keel en hoesten
 • Het vervagen van littekens
 • Het verminderen van chronische pijn veroorzaakt door artritis (reuma)
 • Het verlagen van cholesterolgehalte

 

Om eerlijk te zijn zien wij habba sawda als een soort van wondermiddel en gebruiken wij het zelf ook volop.

 

Kurkuma

Kurkuma, het gele kruid dat een mooi kleurtje aan je eten geeft. Maar wist je dat dit kruid ook gezondheidsvoordelen heeft. Biologische kurkuma heeft vele krachtige eigenschappen, met een positieve uitwerking op de gezondheid. Het belangrijkste bestanddeel is curcumine.

 

Curcumine is een stofje dat ontstekingen remt en een krachtige antioxidant is. De hoeveelheid curcumine in de kurkuma waar we mee koken ligt echter vele malen lager dan de supplementen die we aanbieden. Daarnaast bevatten onze capsules ook zwarte peper en dit is niet voor de smaak. Zwarte peper helpt namelijk bij het makkelijker absorberen van curcumine in het bloed. Piperine, een belangrijk element van zwarte peper, kan ervoor zorgen dat curcumine tot wel 20 keer zo snel wordt geabsorbeerd.

 

Kurkuma helpt bij:

Het regelmatig consumeren van supplementen met kurkuma kan een positief effect hebben op het volgende:

 • Een betere hersenfunctie en een lager risico op hersenschade
 • Een toename van BDNF (Brain Derived Neurotrofic Factor). Een stofje dat ondersteuning biedt aan de zenuwen. Er wordt ook een verband gelegd tussen de afname van deze stof en de ontwikkeling van ziektes als alzheimer en dementie.
 • Het risico verlagen op hartziekten en de progressie van hartziekten tegengaan.

 

Daarnaast is het belangrijk om zowel de ontstekingsremmende eigenschappen als de werking van antioxidanten in kurkuma goed te begrijpen.

 

Ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine

Wanneer ons lichaam geïnfecteerd wordt door een ziekteverwekker (een micro-organisme zoals een bacterie of virus), dan gaat ons lichaam middels het immuunsysteem het gevecht hiermee aan. Het lichaam creëert een ontsteking om zodoende de strijd aan te gaan met het micro-organisme. Als het lichaam dit niet zou doen, dan zou een dergelijke ziekteverwekker ons kunnen doden. Deze reactie werkt enorm goed om ons lichaam te beschermen. Echter wanneer zo’n ontstekingsreactie te lang voortduurt dan kan het onze gezonde weefsels aantasten.

Curcumine kan hier uitkomst bieden. Deze stof is enorm effectief om ontstekingen tegen te gaan. Een eiwit-complex genaamd ‘NF-kB’ wat geassocieerd wordt met o.a. uit de hand gelopen ontstekingsreacties wordt volgens studies geremd door curcumine. Curcumine kan het ontstekingsproces via deze weg stoppen en hierdoor de nadelige effecten hiervan doen verminderen. Door dit geweldige effect van curcumine kan het een uitkomst bieden voor mensen met artritis, reuma of andere ontstekingsreacties in het lichaam.

 

Kurkuma en antioxidanten

Verschillende ziektes en verouderingsprocessen worden in verband gebracht met oxidatieve stress. Jouw lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan oxidatieve stress. Tijdens dit proces komt het lichaam in aanraking met vrije radicalen en deze kunnen veel schade aanrichten in het lichaam. Middels antioxidanten kan je deze vrije radicalen wegvangen en neutraliseren.

Biologische kurkuma doet meer dan alleen de strijd aangaan met vrije radicalen. Ze helpen het lichaam ook bij de ontwikkeling van enzymen met een antioxiderende werking. Het toevoegen van kurkuma aan je dieet beschermt je dus op meerdere manieren.

 

Het gecombineerde effect van zwarte zaad en kurkuma

Wanneer we kurkuma combineren met koudgeperste zwarte zaad olie verkrijgen we een zeer krachtig supplement. De voordelen van dit supplement moeten niet onderschat worden aangezien er zoveel gezondheidsvoordelen mee behaalt kan worden. Het helpt ons lichaam gezond en in balans te houden.

 

Enkel zuivere producten

We zien het belang in van het verband tussen de manier waarop producten worden verkregen en de effecten op onze gezondheid. Het is belangrijk om tijdens het verwerkingsproces zoveel mogelijk de goede eigenschappen van het product in stand te houden. Op deze manier behoud je de positieve effecten van het middel tijdens het verwerkingsproces.

Om deze reden hebben wij gekozen voor de producten van Nature’s blends. Deze producten worden gemaakt met veel zorg. De bestanddelen van de producten uit deze lijn worden op ethische en ecologische manier verbouwt en geproduceerd. Hierdoor bieden wij een product aan van de hoge klasse.

Ervaar zelf het effect van dit supplement en bestel via Siha.nl/kurkuma

 

Related Posts

6 thoughts on “Waarom je kurkuma en habba sawda moet innemen

 1. Malika Tabte schreef:

  MaschAllah
  Mooi verhaal
  👍

  1. Verkoper schreef:

   Dank je 🙂

 2. Oum ID schreef:

  Beste, mag ik vragen vanuit welk land jullie Hab sawda komt?

  Alvast bedankt.

  1. adminsiha schreef:

   Natuurlijk, wij hebben twee verschillende soorten. De olie van het merk Nature’s Blends komt uit Ethiopië en de olie van het merk Zwart zaadolie komt uit Egypte.

 3. Ess schreef:

  Salam alikoum ik wil graag bestellen maar weet niet wat k allemaal nodig heb. Ik heb lupus sinds een paar weken en last van ontstekingen. Alvast bedankt.

  1. adminsiha schreef:

   Assalamu alaikum,

   Ik heb u een mailtje gestuurd met informatie waarmee ik u kan helpen. Moge Allah u genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *