Hooikoorts, wat is het en wat kan je eraan doen?
Gezondheid

Hooikoorts, wat is het en wat kan je eraan doen?

Hooikoorts, wat is het en wat kan je eraan doen?

Heerlijk, het is weer lente. Het is zelfs alweer bijna zomer. Niet gek dus dat ik regelmatig snotterende mensen om mij heen zie met rode ogen. Deze vervelende allergie zorgt voor veel irritatie bij de mensen die er last van hebben. Nu met het coronavirus kan ik me voorstellen dat het ook veel gekke blikken oplevert. Hoogste tijd om er iets aan te doen dus!

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een vervelende allergie voor stuifmeel van bepaalde soorten gras, planten en bomen die in bloei staan. Dit stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd. Pollen verplaatsen zich door de lucht en kunnen hierdoor terecht komen in de ogen, mond en luchtwegen. Deze pollen brengen vervolgens een allergische reactie teweeg. Denk aan snotteren, rode ogen, tranende ogen, niezen en een loopneus.

De meeste grassen, bomen en planten waar je allergisch voor bent bloeien van Februari tot en met September. Best een lange periode om te overbruggen als je hier last van hebt. Sommige mensen hebben zelfs het hele jaar last van hooikoorts, of symptomen daarvan door (andere) allergenen.

Symptomen van hooikoorts

Meestal heb je last van de volgende symptomen bij hooikoorts:

  • Loopneus
  • Verstopte neus
  • Niezen
  • Waterige, rode of jeukende ogen
  • Hoesten
  • Jeukende keel of gehemelte
  • Jeukende neus
  • Pijn en druk bij de sinussen
  • Jeukende huid

Hooikoorts en verkoudheid lijken op elkaar. Er zijn echter een paar duidelijke verschillen. Hooikoorts begint namelijk direct na blootstelling aan een allergeen, en een verkoudheid begint na blootstelling aan een virus. Verder duurt een verkoudheid tussen de 3 en de 7 dagen. Hooikoorts duurt echter zo lang als de blootstelling aan het allergeen plaatsvindt. Meestal is dit enkele weken, maar in sommige gevallen zelfs enkele maanden.

Hooikoorts bij baby’s en kinderen

Hooikoorts komt heel vaak voor bij kinderen, maar meestal niet voor het derde levensjaar. Het is belangrijk deze allergie symptomen tijdig te behandelen. Wanneer je heel veel last hebt van hooikoorts kan dit op lange termijn schade veroorzaken. Denk aan astma, bijholteontstekingen of chronische oorontstekingen.

Wat kan je eraan doen

Helaas is het zo dat vele middeltjes weinig of niet werken voor de meeste mensen. Geef echter niet te snel op en blijf dingen uitproberen. Waar wij in de kliniek veel goede resultaten mee hebben gezien is streekhoning. Streekhoning is honing die afkomstig is uit de regio waar jij woont. Middels de honing wordt je lichaam op een andere manier blootgesteld aan de pollen die zich bevinden in de planten en bloemen, zodoende wordt je lichaam er minder gevoelig voor.

De afgelopen periode hebben wij enkele cliënten gevraagd dit product voor ons uit te proberen, met goede resultaten. Ze hoefden enkel 4 theelepels honing per dag in de nemen. Over het algemeen gaven mensen aan dat hun hooikoorts klachten sterk verminderd zijn en op relatief korte termijn.

Lees hier meer.

Let wel, we kunnen geen garanties bieden en dit product vervangt geen medicijn.

Wat helpt jou om je klachten van hooikoorts te verminderen? Kennen jullie nog andere (natuurlijke) middeltjes tegen deze vervelende allergie? Deel het met ons en met anderen. Zo kunnen we weer van elkaar leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *