geneeswijze van de profeet
Gezondheid

Genees volgens de manier van de profeet!

Vraag jij jezelf wel eens af wat mensen deden ten tijde van de profeet bij ziekte? Of wat de profeet (saws) hen zelf adviseerde? Welke methodes gebruikte hij en hoe werden ze toegediend.

Vanuit Hijama Kliniek zijn wij de afgelopen jaren hier veel mee bezig geweest. Wij deden al jaren Hijama, maar waren ook benieuwd in de andere methodes van de profeet Muhammad om mensen te behandelen tijdens ziekte. Onze motivatie is om mensen door middel van Tibb annabawi (geneeswijze van de profeet) verder te helpen en tools te geven om hun problemen te overwinnen.

Siha.nl is gekoppeld aan de Hijama Kliniek in Amsterdam, hier doen wij dagelijks ervaring op met de toepassing van de geneeswijze van de profeet (saws)

Hierdoor zijn wij tot een formule gekomen om ieder persoon een Hijama behandeling op maat te geven inclusief een passend kruiden/voedingsadvies. Wat echt voldoening geeft zijn de reacties van de cliënten en dat een groter publiek kan genieten van de adviezen die de profeet gaf ook op het gebied van gezondheid. Hij is zeker een genade voor alle wereldbewoners:

 

وَمَآ أَرۡسَلۡنَٰكَ إِلَّا رَحۡمَةٗ لِّلۡعَٰلَمِينَ ١٠٧

En Wij hebben jou als een genade voor de wereldwezens gestuurd.

(sura al-anbiya’ 107)

 

Talbinah

 

Een geweldig voorbeeld van een middel dat de profeet gebruikte bij ziekte is Talbinah. Talbinah is een graansoort, in het Nederlands volkoren gerstemeel. Van Talbinah kan je een papje maken. En de profeet Muhammad, salla allahu alayhi wasallam, heeft ons dit speciaal geadviseerd om te eten wanneer men ziek is of depressieve gevoelens heeft.

 

Aisha de vrouw van de profeet, moge Allah tevreden zijn met haar, vertelde dat de profeet tegen haar het volgende zei over talbinah:

التَّلْبِينَةُ مُجِمَّةٌ لِفُؤَادِ الْمَرِيضِ ، تَذْهَبُ بِبَعْضِ الْحُزْنِ

De talbinah versterkt het hart van de zieke en zorgt dat het verdriet verminderd.  (Bukhari 5101 en Muslim 2216)

 

Waarvoor kan je Talbinah gebruiken?

Talbinah kan je voor verschillende zaken gebruiken, maar hier hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste 4.

Gerstemeel talbinah

 1. Talbinah helpt bij verdriet aangezien het serotonine niveau in het bloed doet stijgen na inname hiervan.
 2. Wanneer iemand ziek is dan helpt talbinah tijdens het genezingsproces. Door de aangename smaak zal de zieke zich steeds beter voelen. Verder is talbinah enorm voedzaam en bevat verschillende voedingsstoffen, dit zal het genezingsproces bevorderen.
 3. Talbinah helpt ook om af te vallen, het is vocht afdrijvend en door de vele vezels die het bevat zorgt het dat je voor langere tijd geen hongergevoel zult hebben.
 4. Talbinah is goed voor de darmen en de stoelgang. De vezels in het papje zorgen hiervoor.

 

Hoe maak je Talbinah?

Maak deze lekkere pap in de ochtend. Begin de dag goed met een warme kom gevuld met pap. Nadat je dit hebt gegeten kan je er weer lekker tegenaan, je voelt met de dag jouw lichaam sterker worden. Talbinah pap

 

Lees stap voor stap hoe je talbinah klaar kan maken.

 • Neem 2 eetlepels gerstemeel, 1 kopje water of melk (koemelk/melkvervanger) en honing naar smaak.
 • Voeg deze ingrediënten samen in een pannetje op het vuur, breng het geheel aan de kook en roer het gedurende 5 minuten goed door.
 • Is het papje te dik geworden voeg er dan nog wat water of melk(vervanger) aan toe.
 • Indien gewenst kan je het papje garneren met noten, zaden of pitten; leef je uit.

 

Hoe vind jij Talbinah?

Ben jij benieuwd naar Talbinah? Talbinah kan je bij ons in de kliniek aanschaffen, maar ook hier in onze webshop www.siha.nl.

Eenmaal ontdekt zijn veel cliënten bij ons enthousiast over Talbinah en vooral hoe ze zich voelen als ze dit structureel eten. Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Talbinah, zou je die met ons willen delen?

 

2 thoughts on “Genees volgens de manier van de profeet!

 1. Ahmad schreef:

  Assalamu aleikum,

  Beste broeder/ zuster,

  Ik heb al meer dan 10 – 15 jaar last van psoriasis, dit is een huidaandoening wat volgens vele te maken heeft met je immuunsysteem. Ik heb er behoorlijk last van (jeuk) en het brengt ook veel psychische klachten met zich mee.

  Ik heb van alles geprobeerd, maar niks lijkt te helpen. Volgens de artsen heeft het geen genezing, maar als moslim kan ik dat niet geloven. Want wij weten dat elke ziekte heeft een genezing. Dit ziekte/ stoornis is nu een fitna voor mij geworden wat betreft bidden.

  Ik heb me altijd afgevraagd hoe we als moslims zoiets kunnen bestrijden volgens de geneeswijze van de Profeet sal Alahu aleihi wa sallam. Weet u misschien het antwoord?

  Wassalamu aleikum wa rahmatullah,

  Ahmad

  1. adminsiha schreef:

   Wa alaikum assalaam,

   Ten eerste vragen wij aan Allah dat hij u geneest. Psoriasis is een huidaandoening waarbij gedacht wordt dat de genen ervoor zorgen of je het wel of niet krijgt, in combinatie met omgevingsfactoren. In onze kliniek hanteren wij al bijna 3 jaar een psoriasis richtlijn/programma. Waarbij men vooral voedingsadviezen krijgt en supplementen inneemt. Wij hebben hier positieve resultaten mee behaalt, bij sommigen is de psoriasis zelfs bijna helemaal weggetrokken.
   Uiteindelijk blijft ziekte ook een beproeving van Allah, soms vinden wij de genezing niet in de dunya. Maar des te groter wordt hiermee onze beloning in al-akhira.
   Mocht u meer informatie willen krijgen over ons programma dan kunnen wij u hierin begeleiden.

   Wa alaikum assalaam,

   Fairuz Elwan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *