Zwarte zaad
Gezondheid, voeding

4 chronische ziekten waarbij zwarte zaad het genezingsproces kan ondersteunen

4 chronische ziekten waarbij zwarte zaad het genezingsproces kan ondersteunen

De unieke eigenschappen van het krachtige zwarte zaadje dat onder verschillende namen bekend staat, namelijk zwarte zaad, black seed, habatul baraka, habba sawda en Nigella Sativa.

Het gebruik van zwarte zaad als genezing voor verschillende chronische ziekten is al lange tijd bekend. Arabieren ontdekten dat zwarte zaad goed is voor verschillende ziekten zoals bronchitis en nog veel meer. Door deze bijzondere eigenschappen kreeg het zwarte zaad ook wel de naam “habbatul barakah”, ofwel “Het gezegende zaadje”.

De genezende krachten van zwarte zaadolie

Bij het persen en verwerken van zwarte zaad komt een zeer krachtige olie vrij, genaamd zwarte zaadolie (habba sawda olie). Deze olie bevat een breed scala aan essentiële vetzuren. Tevens bevat de olie geconcentreerde hoeveelheden aan onverzadigde vetzuren zoals linoleenzuur, omega 3 en omega 6. De olie is rijk aan essentiële mineralen en vitamines zoals vitamine A, B1, B2 en vitamine C.

Zwarte zaadolie bevat krachtige ontstekingsremmende elementen. Deze elementen onderdrukken verschillende ontstekingen in het lichaam. Zwarte zaadolie wordt over de hele wereld aangeraden als potentiële genezing voor vele ziekten zonder de onaangename bijwerkingen.

Los van de vele gezondheidseigenschappen van zwarte zaadolie smaakt het uitzonderlijk goed. In het Midden-Oosten wordt zwarte zaad toegevoegd aan gerechten, dit geeft gerechten een heerlijke smaak gecombineerd met de gezonde eigenschappen van dit bijzondere zaadje.

Hierbij een opsomming van 4 chronische ziekten waar zwarte zaad effect op heeft.

 

 1. Zwarte zaadolie bij diabetes

Zwarte zaadolie is een effectieve remedie voor diabetes. Zwarte zaad bevat Thymoquinone. Dit component kan effectief bijdragen aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Onderzoek toont aan dat patiënten die regelmatig zwarte zaadolie verwerken in hun dieet, lagere bloedsuikerwaarden hebben.

Voorafgaand aan diabetes zie je dat veel mensen al te kampen hebben met een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk. Pure zwarte zaadolie zit vol met onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat de cholesterolwaarden normaal blijven. Ook helpt het bij het reguleren van de bloeddruk. Aangezien zwarte zaadolie de bloedsuikerwaarden helpt te stabiliseren en optimaliseren, werkt het heel goed bij het voorkomen van diabetes. Daarnaast kan het een grote bijdrage leveren bij het verminderen van de symptomen van deze ziekte.

 1. Zwarte zaadolie bij astma

Astma is een ontsteking van de longen. In Nederland zijn er ruim 640.000 mensen met astma. De verwachting is dat het aantal mensen met astma in de komende jaren zal stijgen.

Zwarte zaadolie bevat een actief component, beter bekend als Nigellon Semohiprepinon. Nigellon kan de symptomen van astma en allergieën tegengaan. Deze stof zorgt ervoor dat de luchtwegen ontspannen en dat er minder histamine in de bloedbaan terechtkomt. Verder bevat zwarte zaadolie een stofje genaamd thymohydrochinone, deze heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Dit is de perfecte samenstelling om astmatische klachten tegen te gaan.

Wist je dat Hijama ook goed kan helpen bij astma?

 1. Zwarte zaadolie bij nierstenen

Ook nierstenen is een veelvoorkomend probleem. Het komt steeds vaker voor in onze samenleving. Een van de eigenschappen die zwarte zaadolie met zich meedraagt is het verbeteren van de gezondheid van onze nieren. Er zijn studies in de preklinische fase die aantonen dat het gebruik van zwarte zaad kan helpen bij het voorkomen en bij de behandeling van nierstenen.

Zwarte zaadolie bevat eigenschappen die ontstekingsremmende functies hebben. De olie is zo krachtig dat het de nierstenen volledig kan oplossen. In sommige situaties zal het de stenen niet volledig doen oplossen, maar de stenen kunnen dan wel kleiner worden.

Gebruik:

Voeg 2 theelepels honing en een theelepel habba sawda olie toe aan warm water. Drink dit op en je zal minder hinder ondervinden van pijn aan de nieren, nierstenen en infecties. Met de wil van Allah.

 1. Zwarte zaadolie bij eczeem.

Zwarte zaadolie is goed voor verschillende huidaandoeningen, zoals acne, striae, littekens en nog veel meer. Eczeem is een zeer vervelende aandoening. Het veroorzaakt veel ongemak. Wanneer je lijdt aan eczeem heb je vaak last van droge ruwe plekken. Deze plekken kunnen gaan jeuken en zijn vaak erg pijnlijk.

Zwarte zaadolie verbeterd eczeem op verschillende manieren. Wanneer deze direct wordt aangebracht op de aangedane huid zal er verlichting optreden. Aangezien de olie rijk is aan vetzuren en omega 3 helpt dit de huid te hydrateren. De zink en kalium in de olie stimuleren de huid zichzelf te genezen.

Tip:

Mocht de olie te sterk zijn voor je huid, verdun het dan met olijfolie van hoogwaardige kwaliteit. Hierbij kan je de volgende verhouding hanteren 1/3 habba sawda op 2/3 olijfolie.

Welke habba sawda?

Bij de aanschaf van zwarte zaadolie is het belangrijk dat deze van hoogwaardige kwaliteit is. Op deze manier ben je verzekerd van alle actieve bestanddelen in het zaadje.

In onze webshop, www.siha.nl, verkopen wij speciaal geselecteerde biologische zwarte zaadolie van Ethiopische oorsprong. Speciaal samengesteld door Nature’s Blends.

Bovendien bieden wij nog vele andere producten aan in onze webshop.

Ook in de Hijama Kliniek kan je terecht voor deze mooie producten.

 

 

 

 

 

Related Posts

2 thoughts on “4 chronische ziekten waarbij zwarte zaad het genezingsproces kan ondersteunen

 1. Jan roelofs schreef:

  Heb dit gekregen van mijn zoon, kijken welke effecten het heeft, heb copd, prostaatkanker geen uitzaaiingen erg benieuwd naar dit product

  1. adminsiha schreef:

   Beste Jan,

   Bedankt voor het delen. Ik hoop echt dat u er baat bij heeft. Black seed/zwarte zaad is een geweldig product ter ondersteuning van verschillende lichamelijke processen. Ik wens u veel beterschap.

   Met vriendelijke groet,

   Fairuz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *